Project Description

Τίτλος: Mi Window

Αριθμός Έργου: 2020-1-UKOl-KA201-079268

.

Σύμφωνα με το τμήμα πληθυσμού του Υπουργείου Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων των Ηνωμένων Εθνών, το 2019 καταγράφηκαν 965.006 παιδιά μεταναστών ηλικίας μεταξύ 0 και 4 ετών και άλλα 1.629.426 ηλικίας μεταξύ 5 και 8 ετών. Αυτά τα παιδιά θα τραυματιστούν αναπόφευκτα σε κάποιο βαθμό από την εμπειρία της μετανάστευσης. Επομένως είναι σημαντικό να παρέχονται στους εκπαιδευτικούς, τους εκπαιδευτικούς ψυχολόγους και τους γονείς πληροφορίες και τεχνικές για την κατανόηση του αναπτυξιακού τραύματος και των συνεπειών του.

.

Η ενημερότητα σχετικά με τις βασικές έννοιες και προσεγγίσεις γύρω από το Αναπτυξιακό Τραύμα είναι μια θεμελιώδης ικανότητα απαραίτητη για μια ισορροπημένη κοινωνία. Είναι σημαντικό να ενημερώνεται κανείς από νεαρή ηλικία για τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να συμβάλλει το αναπτυξιακό τραύμα στη νευρική απορρύθμιση του οργανισμού.

.

Το πρόγραμμα Erasmus+ KA2 “Mi Window” στοχεύει στην ψυχολογική υποστήριξη και την κοινωνική ένταξη των παιδιών μεταναστών μέσω του σχολείου. Απώτερος στόχος είναι η ανάπτυξη μιας πιο ανθεκτικής παγκόσμιας κοινότητας όπου οι άνθρωποι θα αντιμετωπίζουν ο ένας τον άλλον, αλλά και τους αυτούς τους, με περισσότερη ανοχή και συμπόνια.

.

Η Κοινοπραξία αποτελείται από τους ακόλουθους οργανισμούς:

  1. ΙΑΣΙΣ ΑμΚΕ
  2. Asociación La Bien Pagá Espacio Escénico
  3. KIST Consult
  4. ISTANBUL VALILIGI
  5. INSTITUTO PARA EL FOMENTO DEL DESARROLLO Y LA FORMACION SL
  6. INNOQUALITY SYSTEMS LIMITED
  7. Aspire Education Group Ltd

Οι τελικοί χρήστες του έργου είναι εκπαιδευτικοί, εκπαιδευτικοί ψυχολόγοι, σύμβουλοι νέων και γονείς. Οι τελικοί δικαιούχοι είναι τα παιδιά μεταναστών ή και ιθαγενών που εκτίθενται σε τραυματικές εμπειρίες

.

Τα αποτελέσματα του έργου είναι:

  1. Διαδικτυακή βάση δεδομένων για την ευαισθητοποίηση σχετικά με το αναπτυξιακό τραύμα
  2. Αναπτυξιακό Τραύμα: θεωρητική/παιδαγωγική βάση και εκπαιδευτικό πρόγραμμα σπουδών
  3. Πιστοποιημένη σειρά ψηφιακών μαθημάτων
  4. Οδηγός για το «Αναπτυξιακό Τραύμα» απευθυνόμενος σε σχολεία, εκπαιδευτικούς και γονείς
  5. Φύλλα εργασίας: «Ο χάρτης μου»

.