Project Description

Οικοτροφείο Α1 «Αγία Παρασκευή»

.

Η ΑμκΕ ΙΑΣΙΣ λειτουργεί τη Μονάδα Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης – Οικοτροφείο Α1 «Αγία Παρασκευή» σε συνεργασία με το ΘΑΛΠΟΣ «Ψυχική Υγεία», η οποία στεγάζεται επι της οδού Αφροδίτης και Κ. Πασβάγκα, Νέα Μάκρη, του Δήμου Μαραθώνα.

.

Το προφίλ των ατόμων που θα φιλοξενεί αφορά άτομα με νοητική υστέρηση και συνοδές ψυχιατρικές διαταραχές. Οι υπηρεσίες που παρέχονται αφορούν ασφαλή και ευχάριστη διαμονή, σίτιση, ιατρονοσηλευτική περίθαλψη, θεραπευτικά προγράμματα ποικίλου περιεχομένου, καθώς και ψυχοκοινωνική υποστήριξη/ αποκατάσταση, με γνώμονα την επιθυμία και την δυνατότητα κάθε ατόμου. Η μετάβαση ασθενών προς φιλοξενία στο Οικοτροφείο «Αγία Παρασκευή» θα πραγματοποιείται βάση της σχετικής εγκυκλίου της Διεύθυνσης Ψυχικής Υγείας (Αρ. Πρωτ.: Γ3α,β/Γ.Π.οικ.131/ 4-1-2021) κατόπιν αποφάσεων της Επιτροπής Μετάβασης Ψυχικά Ασθενών της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής.

.

Στόχοι της δομής είναι:

  • Εξατομικευμένη φροντίδα, ολιστικού τύπου.
  • Βελτίωση της ποιότητας ζωής των ενοίκων μέσω της παροχής ενός ολοκληρωμένου μοντέλου φροντίδας και εκπαίδευσης σε καθημερινές δεξιότητες.
  • Συμμετοχή σε προγράμματα εκμάθησης και ενδυνάμωσης συμπεριφορών, ατομικής υγιεινής, φροντίδας χώρων καθημερινής διαβίωσης με σκοπό την ενίσχυση της ατομικότητας και της σταδιακής αυτονόμησής τους.
  • Συμμετοχή σε δραστηριότητες νοητικής ενδυνάμωσης, ψυχοκοινωνικών και παραγωγικών δεξιοτήτων.
  • Ομάδες προσωπικής ανάπτυξης
  • Ανάπτυξη και διατήρηση επικοινωνίας με την κοινότητα.
  • Εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες με στόχο την ψυχική ευεξία.
  • Προαγωγή της ψυχικής υγείας στην ευρύτερη περιοχή μέσω ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του πληθυσμού με στόχο τη μείωση του στίγματος.

.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας με τους εξής τρόπους:

Τηλεφωνικά: 2294096177

Email: [email protected]

.

Επίσημη ιστοσελίδα της ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ: www.iasismed.eu

.

Το έργο εντάσσεται στο Εθνικό Πρόγραμμα Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0., με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης NextGenerationEU.

.

C:\Users\Name3\Downloads\YGELLADA.jpg

.