Έχει χαλάσει το ποδήλατο σου;

Δεν λειτουργεί το tablet σου;

Έχει σκιστεί το ρούχο σου;

.

.

Το The Second Life Project είναι εδώ για σένα! Το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και τον δήμο Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας. Στόχος του προγράμματος είναι ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης ρούχων, ποδηλάτων και tablet.

.

.

Η επαναχρησιμοποίηση υλικών αποτελεί μία από τις σημαντικότερες αρχές της αειφορίας. Καθίσταται απαραίτητη για το περιβάλλον μας, καθώς η παραγωγή νέων προϊόντων και η απόρριψη των παλιών είναι επιβαρυντική για τους φυσικούς πόρους και την ατμόσφαιρα. Η επαναχρησιμοποίηση ορίζεται ως τα μέτρα τα οποία λαμβάνονται πριν μία ουσία, υλικό ή προϊόν καταστούν απόβλητα και με στόχο την μείωση της ποσότητας των αποβλήτων μέσω επαναχρησιμοποίησης ή παράτασης της διάρκειας ζωής τους.

.

.

Η διαδικασία αρχίζει με την συλλογή των υλικών από τους πολίτες, στην επιδιόρθωση απο το έμπειρο και καταρτισμένο προσωπικό μας, στην συνέχεια αποστέλλονται στο κοινωνικό παντοπωλείο με τελικό αποδέκτη τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες του δήμου Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας. Τα οφέλη απο την δράση είναι πολλά όπως η δωρεάν διάθεση υλικών σε μέλη ευάλωτων ομάδων του Δήμου Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, απασχόληση του προσωπικού που ανήκει σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, ευαισθητοποίηση, αποσυμφόρηση τοπικού συστήματος αποβλήτων αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος.

.

.

Το σημείο συλλογής ποδηλάτων, τάμπλετ και ρουχισμού βρίσκεται Βασιλέως Αλεξάνδρου 8, Νέα Φιλαδέλφεια!

.

Σε περίπτωση που δεν υπάρχει η δυνατότητα αποστολής ποδηλάτων, μας καλείτε στο παρακάτω τηλέφωνο και ερχόμαστε να τα παραλάβουμε!

.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να καλέσετε στο 211 411 7120