RESTARTING LIFE: “ΞΕΠΕΡΝΩΝΤΑΣ ΤΑ ΕΜΠΟΔΙΑ”

.

1. Πείτε μου λίγα λόγια για εσάς.

Λέγομαι Μαρία Μπέλλου και έχω δύο παιδάκια. Το ένα δυο ετών και το άλλο εννέα ετών. Ζω στην Χαλκίδα και πλέον είμαι καλά. Τον ελεύθερο μου χρόνο μου αρέσει να πηγαίνω βόλτες με τα παιδιά μου, να ακούω μουσική και να μαγειρεύω τα αγαπημένα τους φαγητά. Τα προηγούμενα χρόνια είχα πολλέςμετακινήσεις. Δεν είχα ένα σταθερό περιβάλλον ούτως ώστε να μπορέσω να βρω μια σταθερή δουλειά και να αντεπεξέλθω στις υποχρεώσεις μου. Ήμουν φιλοξενούμενη και αυτό με έκανε να νιώθω άβολα.

.

IMG-fcc59bc75cef76540964714612622afc-V

2. Θα μπορούσατε να μου περιγράψετε πως ήταν τα πράγματα για εσάς πριν μπείτε στο σπίτι;

Δυστυχώς οι καταστάσεις που βίωνα πριν μπω στο σπίτι ήταν άσχημες, δεν είχα σταθερό περιβάλλον. Ήμουν φιλοξενούμενη σε περιοχές που δεν υπήρχαν ευκαιρίες για εργασία. Επίσης βίωνα σε μεγάλο βαθμό ρατσισμό ως μονογονέας. Χάρη στο πρόγραμμα Στέγαση και Εργασία μου έχει δοθεί η ευκαιρία να συμμετάσχω σε μαθήματα του ΙΕΚ Πράξις στον κλάδο της αρτοποιΐας και ζαχαροπλαστικής, με συνέπεια να εξελίσσω το χόμπι μου και επαγγελματικά. Ήταν ένα όνειρο που είχα απο μικρή ηλικία και για οικονομικούς λόγους δεν είχα την ευκαιρία να γραφτώ σε σχολή και να αποκτήσω τις ανάλογες γνώσεις σε αυτές τις ειδικότητες που αγαπώ να ασχολούμαι.

.

3. Πως αισθάνεστε τώρα που έχετε το δικό σας σπίτι;

Όλα κυλάνε θετικά. Πλέον είμαι ικανοποιημένη που έχω το δικό μου σπίτι. Έχω την ευκαιρία να έχω το δικό μου πρόγραμμα, τον χρόνο να βρω μια σταθερή εργασία και να περνάω τον χρόνο μου ευχάριστα και ποιοτικά μαζί με τα παιδιά μου. Τα παιδιά μου έχουν τον δικό τους χώρο να περνάνε τον πολύτιμο χρόνο τους, δίχως να ενοχλούν και δίχως να τους ενοχλεί κανείς. Είναι πλέον χαρούμενα και μαζί τους χαίρομαι και εγώ. Έχουμε πλέον ένα σταθερό περιβάλλον.

IMG-b93fb98bc21375c4e40aa3de2a968d17-V

.

4. Πως φαντάζεστε τον εαυτό σας τα επόμενα χρόνια;

Δεν μπορώ να φανταστώ απόλυτα τον εαυτό μου τα επόμενα χρόνια αλλά θα προσπαθήσω να πετύχω στον κλάδο της αρτοποιίας επαγγελματικά και ως μητέρα. Μπορώ να προσπαθήσω να κάνω καλύτερο το μέλλον των παιδιών μου με θετική σκέψη, αγώνα και πίστη.

.

5. Ποιες είναι οι σκέψεις σας για το νέο αυτό ξεκίνημα στην εργασία;

Η εργασία είναι πολύ σημαντική για μένα. Η σκέψη μου για την επιδοτούμενη εργασία είναι θετική γιατί σου δίνεται η ευκαιρία να μάθεις νέα πράγματα και να πετύχεις μελλοντικά.

.

IMG-98bea47b1d3168a4af3fa01939170d0a-V

6. Θα θέλατε να στείλετε ένα μήνυμα σε κάποιον που αντίστοιχα βιώνει δύσκολες καταστάσεις;

Θέλω να δώσω ένα μήνυμα με όλη την αισιοδοξία και την αγάπη μου, πως στα δύσκολα δεν πρέπει να τα παρατάμε. Να βάζουμε τα δυνατά μας, να τα καταφέρουμε με πίστη και υπομονή. Άλλωστε στα δύσκολα φαινόμαστε εάν έχουμε την δύναμη….και την έχουμε! Οι καταστάσεις για τον καθένα μας ξεχωριστά είναι διαφορετικές. Για όσους βιώνουν δύσκολες καταστάσεις είτε απο επιλογή τους είτε επειδή κάποιοι άλλοι τους στέρησαν τα όνειρα και την ελευθερία, κλέψανε απο την δύναμή τους, παρόλα αυτά δεν είναι ποτέ αργά. Δεν είναι οι μόνοι ούτε μόνοι. Αρκεί να βρουν το θάρρος να μιλήσουν και να ζητήσουν βοήθεια για ό,τι τους συμβαίνει. Υπάρχουν άνθρωποι κατάλληλοι όπως παράδειγμα οι άνθρωποι του προγράμματος της ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ. Εκεί θα βρουν την δύναμη να εκπληρώσουν κάθε όνειρο τους.

.

Κεφαλληναίου Σοφία,

Κοινωνική Λειτουργός, IASIS | AT HOME,

ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ

.