“Μελωδικές Παρεμβάσεις”

Χορωδία της Παρέμβασης στην Κοινότητα:

Η αγάπη για την μουσική μας ενώνει!

.

Αναμφίβολα η μουσική με κάποιον τρόπο υπάρχει στη ζωή όλων των ανθρώπων: σε άλλους αρέσει να ακούνε τραγούδια, σε άλλους αρέσει να τραγουδάνε.

.

Άλλωστε, πολλές έρευνες έχουν αποδείξει ότι η μουσική βελτιώνει και προάγει την υγεία , βοηθά στην βελτίωση “της μνήμης, χαμηλώνει την πίεση και τον αρτηριακό παλμό” ( Loomba & Arora, 2012), αλλά και συμβάλει στην κοινωνικοποίηση του ανθρώπου και στην ψυχική του ευφορία “μείωση του στρες ,της έντασης και αύξηση της ευεξίας” (Daykin, 2018, Grape, 2003, Hargreaves & North, 1997, Kenny & Faunce, 2004).

.

Στόχος της ομάδας είναι η κοινωνικοποίηση, η γνωριμία με νέους ανθρώπους και η διασκέδαση μέσω της μουσικής.

.

Σας παρουσιάζουμε τη χορωδία της “Παρέμβασης στην Κοινότητα” και σας μεταφέρουμε τα λόγια των ωφελουμένων.

.

“Δεν ξέρω να τραγουδάω, είναι η πρώτη φορά που το κάνω αυτό , όμως, αυτή η μία ώρα που έρχομαι κάνω κάτι διαφορετικό για εμένα, συναντάω νέους ανθρώπους , επικοινωνώ και αυτό με κάνει να χαμογελώ. Είμαι χαρούμενος και ευχαριστημένος!”

.

“Η μοναξιά πονάει… μέσα όμως από την συμμετοχή μου στην χορωδία δεν νιώθω μόνος, έχω δημιουργήσει φίλους και κάθε φορά ανυπομονώ για την επόμενη χορωδιακή πρόβα”.

.

“Η συμμετοχή μου στην χορωδία με κάνει να αισθάνομαι μεγαλύτερη ηρεμία , περισσότερη χαρά και αυτοπεποίθηση”.

.

“Οι μελωδικές παρεμβάσεις μου δίνουν την ευκαιρία χαλάρωσης και απόδρασης από την καθημερινότητά, αισθάνομαι ψυχολογικά καλύτερα ( πιο χαρούμενη, πιο δυνατή)”.

.

Οι Μελωδικές Παρεμβάσεις πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη στο Κέντρο Ημέρας της ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ και μας ταξιδεύουν!!

.