Οι Δήμοι έχοντας  υποστεί και οι ίδιοι τις δυσμενείς επιδράσεις της δημοσιονομικής προσαρμογής (σε οικονομικούς πόρους αλλά και σε ανθρώπινο δυναμικό), αντιμετωπίζουν δυσκολία να ανταπεξέλθουν στις ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες του πληθυσμού τους. Η κρίση φαίνεται να επιβάλει τον επανασχεδιασμό της λειτουργίας των υποστηρικτικών δομών και να λαμβάνει υπόψη τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει στον κοινωνικό ιστό καθώς και να βασίζεται στη φιλοσοφία σύγχρονων μεθόδων χάραξης κοινωνικής πολιτικής.

Σήμερα, διανύοντας μία ακόμη κρίση (αυτή τη φορά υγειονομική αλλά με κοινωνικές, οικονομικές, ψυχολογικές επεκτάσεις) ο Δήμος καλείται ακόμη πιο επιτακτικά να ανταπεξέλθει και να σταθεί δίπλα στους πολίτες.

Οι δομές και δράσεις του Δήμου στον Τομέα Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας είναι πολλές και ποικίλες.

Ωστόσο, τις γνωρίζουν οι πολίτες της Νέας Σμύρνης; Έχουν απευθυνθεί σε αυτές; Αν ναι, πόσο ικανοποιημένοι είναι από τις κοινωνικές παροχές και υπηρεσίες του Δήμου; Αλλά και ποιες κοινωνικές παροχές και υπηρεσίες θα πρότειναν για τη βελτίωση της ποιότητας της καθημερινότητας στην πόλη μας;

Για την απάντηση των παραπάνω ερωτημάτων θα διεξαχθεί έρευνα καταγραφής αναγκών της τοπικής κοινότητας. Η έρευνα θα πραγματοποιηθεί από τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου έως και την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου σε γειτονιές της πόλης μας. Η έρευνα διεξάγεται από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου σε συνεργασία με την ΑμΚΕ Ίασις και την συμμετοχή εθελοντών.

Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας και Αλληλεγγύης

Παναγιώτης Γιατζίδης