Συνεργασία της ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ με το Πανεπιστήμιο του Κιέβου!

.

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 17/05 στο χώρο του Κέντρου Νέων της ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ, «Connect Athens» συνάντηση με την κα. Oksana Strutynska και την κα. Tetiana Matusevych, ομότιμες καθηγήτριες του Πανεπιστημίου του Κιέβου, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος με ονομασία «Mental Health Support for Ukrainian Refugees» (MESUR) μέσω του οποίου επιδιώκεται η βελτίωση της ψυχικής υγείας εκτοπισμένων πληθυσμών, με ιδιαίτερη έμφαση στους πρόσφυγες της Ουκρανίας.

.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν τρόποι στήριξης του Ουκρανικού λαού μέσα από το εργαλείο αυτοβοήθειας «iFightDepression», το οποίο είναι μεταφρασμένο και στην Ουκρανική γλώσσα. Προγραμματίστηκε εκπαίδευση Ουκρανών πολιτών στο εργαλείο αυτοβοήθειας iFightDepression, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Κιέβου και την Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας (ΕΠΑΨΥ), ενώ παράλληλα συζητήθηκαν και περαιτέρω τρόποι στήριξης του Ουκρανικού λαού από την ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ, με κοινό σκοπό την ψυχοκοινωνική υποστήριξη των Ουκρανών πολιτών.

.

Ευχαριστούμε θερμά τις κυρίες Oksana Strutynska και Tetiana Matusevych για την εποικοδομητική συζήτηση, η οποία δημιούργησε το έδαφος για μελλοντικές συνεργασίες και ανέδειξε τη σημαντικότητα της στήριξης σε καιρούς κρίσεων.

.