Η Κληρονομιά του Matthew Perry: Ένα Φως Ελπίδας και Θεραπείας

.

Λος Άντζελες, Καλιφόρνια

.

Ο χώρος της τέχνης αλλά και όλος ο κόσμος θρηνεί την απώλεια του Matthew Perry, του διάσημου ηθοποιού που έγινε κυρίως γνωστός για τον ρόλο του ως Chandler Bing στην παγκοσμίως αγαπημένη σειρά “Friends”. Ο Perry, που απεβίωσε σε ηλικία 54 ετών, άφησε πίσω του όχι μόνο μια κληρονομιά γέλιου αλλά και μια παρακαταθήκη για την ανθεκτικότητα του ανθρώπινου πνεύματος απέναντι στις προσωπικές δαίμονες.

.

Πέρα από την επιτυχημένη του καριέρα στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο, η πραγματική ζωή του Perry χαρακτηρίστηκε από μια συνεχή μάχη με τον εθισμό και τις προκλήσεις της ψυχικής υγείας. Η ειλικρίνεια του για τους αγώνες του αναδείχθηκε μέσα από τη δημοσίευση της αυτοβιογραφίας του, “Friends, Lovers and the Big Terrible Thing”, όπου μοιράστηκε ανοιχτά τη 27χρονη μάχη του με τον εθισμό, συμπεριλαμβανομένων του αλκοόλ και των συνταγογραφημένων φαρμάκων. Το βιβλίο του αποκάλυψε σκληρές πραγματικότητες για τον εθισμό του και έδειξε τον βαθμό της απειλής που ενέχει η κατάχρηση ουσιών για τη ζωή ενός ατόμου.

.

.

Ο Perry έχει αναγνωριστεί για την ειλικρινή και ανοιχτή συζήτηση γύρω από τις προσωπικές του προκλήσεις. Σε μια συνέντευξη το 2016 στο BBC Radio 2 “The Chris Evans Breakfast Show”, αποκάλυψε ότι δεν θυμόταν τρία χρόνια από τα γυρίσματα των “Friends”, λόγω της κατάχρησης ουσιών. Αυτές οι εξομολογήσεις έδειξαν τον αντίκτυπο του εθισμού στην προσωπική και επαγγελματική του ζωή.

.

Εκτός από την προσωπική του μάχη, ο Perry επίσης μίλησε για τη σημασία της αναζήτησης βοήθειας και τη δημιουργία ενός συστήματος υποστήριξης. Επισήμανε την ανάγκη για κοινοτική υποστήριξη και τον κρίσιμο ρόλο που παίζει η αλληλεγγύη στην αντιμετώπιση του εθισμού.

.

Μετά τον θάνατό του, ιδρύθηκε το Ίδρυμα Matthew Perry με στόχο να συνεχίσει τον διάλογο για τον εθισμό και να προσφέρει υποστήριξη σε εκείνους που μάχονται με αυτόν. Το Ίδρυμα εργάζεται για την ενημέρωση, την υποστήριξη της ανάκαμψης και την προσφορά ελπίδας σε άτομα και οικογένειες που επηρεάζονται από τον εθισμό.

.

Η κληρονομιά του Perry ξεπερνά τις τηλεοπτικές του εμφανίσεις, με το Ίδρυμα να αντανακλά την προσωπική του δέσμευση για την αναγνώριση και την ενίσχυση της κοινότητας στον αγώνα κατά του εθισμού. Η αφοσίωση του Perry στο ζήτημα του εθισμού και την ψυχική υγεία προσφέρει ελπίδα και είναι ένας φόρος τιμής στην επιθυμία του να βοηθήσει τους άλλους στο ταξίδι της ανάκαμψής τους.

.

Η κληρονομιά του Perry ζει μέσα από το ίδρυμα, το οποίο είναι μνημείο της δέσμευσής του για την υποστήριξη και την ενημέρωση γύρω από τον εθισμό και την ψυχική υγεία, αντικατοπτρίζοντας την πεποίθησή του ότι μέσω ενωμένης προσπάθειας μπορεί να καταπολεμηθεί ο εθισμός.

.

Αναπολώντας τον Matthew Perry, δεν θυμόμαστε μόνο τις εμβληματικές ατάκες και τους αξέχαστους χαρακτήρες που έφερε στη ζωή, αλλά και το θάρρος που έδειξε μοιράζοντας το προσωπικό του ταξίδι με τον κόσμο.

.

Το Ίδρυμα Matthew Perry αντανακλά την προσωπική δέσμευση του Perry να αναγνωρίσει και να ενισχύσει τη δύναμη της κοινότητας και της ανθρώπινης υποστήριξης στον αγώνα κατά του εθισμού. Αντικατοπτρίζει την πεποίθηση του Perry ότι, ενώ ο εθισμός είναι πάρα πολύ ισχυρός για να νικηθεί μόνος του, ένα ενωμένο μέτωπο μπορεί να τον κατακτήσει.

.

Για περισσότερες πληροφορίες ή για να συνεισφέρετε στο Ίδρυμα Matthew Perry, παρακαλώ επισκεφθείτε https://www.matthewperryfoundation.org/ .

.

.

.

.

¨When I die, I don’t want ‘Friends’ to be the first thing that’s mentioned – I want helping others to be the first thing that’s mentioned. And I’m going to live the rest of my life proving that. Addiction is far too powerful for anyone to defeat alone. But together, one day at a time, we can beat it down¨

– Matthew Perry

..

.

Ορέστης Αναστάσιος Κοντόπουλος,

Διοικητικός – Κοινωνικός Επιστήμονας, ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ

.