RESTARTING LIFE: ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΥΚΑΙΡΙΑ”

.

1. Πείτε μου λίγα λόγια για εσάς.

Ονομάζομαι Αρθούρος Χαράλαμπος Τζόρνταν και είμαι γεννηθείς του ’64 σε λίγο καιρό 61 χρονών. Πριν μείνω άστεγος είχα την δικια μου επιχείρηση που ασχολούνταν με τον προγραμματισμό και έκανα μεγάλα ταξίδια σε όλον τον κόσμο. Πλέον, Ασχολούμαι με τον αθλητισμό και στον ελεύθερο μου χρόνο περπατάω πολύ και βλέπω τους φίλους μου. Αυτά προς το παρόν γιατί προσπαθώ να συγκεντρωθώ στην δουλειά και στο σπίτι. Γενικά είμαι ένας αισιόδοξος άνθρωπος και δεν κρατάω κακίες, θυμώνω και δείχνω τον θυμό μου αλλά μετά μπορούμε να κάτσουμε να τα πιούμε σε 10 λεπτά, η φράση μου είναι «Forgive and forget».

.

2. Θα μπορούσατε να μου περιγράψετε πως ήταν τα πράγματα για εσάς πριν μπείτε στο σπίτι;

Ήμουν άστεγος για 1 χρόνο και 8 μέρες. Το μόνο που προσπαθούσα ήταν να φάω και να διατηρηθώ καθαρός γιατί αυτό κατάλαβα ότι μόνο έτσι θα σωθώ. Έκανα μπάνιο ακόμα και με κρύο νερό για να μείνω καθαρός.

.

Βρέθηκα στην αρχή 2-3 βδομάδες με αστέγους αλλά κατάλαβα ότι αυτά τα γκρουπ δεν είναι καλά. Το έκανα 15 μέρες στην γέφυρα του Παλαιού Φαλήρου αλλά αυτοί έπιναν πολύ αλκοόλ και εγώ ήθελα σκέψου να κόψω και το κάπνισμα. Εκεί κατάλαβα ότι έπρεπε να φύγω μονός μου γιατί θα εμένα εκει κολλημένος σε αυτήν την κατάσταση). Οπότε ασχολήθηκα με την αυτοβελτίωση.

.

Έπρεπε να καθαρίσω το μυαλό μου , να βγάλω τους θυμούς μου, να μην έχω θυμό με κανέναν γιατί ο λόγος που βρέθηκα εκει δεν ήταν οι άλλοι αλλά εγώ, ήταν δική μου επιλογή.”

.

Και έτσι σιγά σιγά ξεαγχώθηκα γιατί είχα πολύ άγχος από την δουλειά μου γιατί ήθελα και θέλω να είμαι τυπικός, να είμαι κάλος στην δουλειά μου και το τελευταίο διάστημα είχα πολύ άγχος και θυμό από την δουλειά μου. “ Για μένα εκείνη η περίοδος ήταν το μεγαλύτερο ταξίδι που έχω κάνει. Δεν περίμενα ποτέ ότι θα φτάσω να μείνω άστεγος.”

.

3. Πως αισθάνεστε τώρα που έχετε το δικό σας σπίτι;

Αισθάνομαι πολύ καλά τώρα και σιγά σιγά έρχονται λίγο υποχρεώσεις. Με έχετε βοηθήσει πάρα πολύ εσείς. Το ενοίκιο και οι λογαριασμοί ρεύματος που τους πληρώνει στην αρχή το πρόγραμμα με βοήθησε να μην έχω κανένα άγχος. Και τώρα ένα-ένα θα αρχίσω να τα πληρώνω. Έτσι μαθαίνω να κάνω και διαχείριση και να μην χτίζω σχέση εξάρτησης από το πρόγραμμα.

.

.

4. Πως φαντάζεστε τον εαυτό σας τα επόμενα χρόνια;

Δεν ξέρω αν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου στο μέλλον ,δηλαδή δεν έχω μελλοντικό πλάνο. Αυτό που ξέρω είναι ότι πρέπει να έχω ένα μηνιαίο εισόδημα ώστε να μην ξαναγυρίσω πίσω εκει. Θέλω να ανεβώ επαγγελματικά. Για μένα αυτό σημαίνει να δουλεύω καλά, αλλά λιγότερο για να έχω περισσότερο χρόνο. Θεωρώ ότι το πιο δύσκολο πράγμα πλέον είναι ο χρόνος. Πολλοί έχουν χρήματα αλλά λίγοι από αυτούς έχουν και χρόνο.

.

5. Ποιες είναι οι σκέψεις σας για το νέο αυτό ξεκίνημα στην εργασία;

Η εργασία είναι πολύ σημαντική για μένα Ακόμη και όταν ήμουν χρόνια άνεργος, εξυπηρετούσα παλιούς μου πελάτες, ώστε να έχω το μυαλό μου σε εγρήγορση. Η εργασία έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο γιατί με έβαλε να υπολογίζω τον χρόνο. Σταμάτησα το πολύ φιλοσοφείν και μπήκα σε έναν ρυθμό.

.

6. Θα θέλατε να στείλετε ένα μήνυμα σε κάποιον που αντίστοιχα βιώνει δύσκολες καταστάσεις;

Πάρα πολύ σημαντικό είναι η υγειά. Ακόμα και σε πολύ δύσκολες καταστάσεις πρέπει να κρατάς την υγεία σου καλά. Πρέπει να προσέχεις τις παρέες σου και την επιρροή που σου ασκούν γιατί οι άνθρωποι θέλουν να είσαι στο επίπεδο τους ,καπνίζουν σου δίνουν τσιγάρο, πίνουν σου δίνουν να πιείς και εσύ. Μην μπλέξεις με ουσίες και αλκοόλ επειδή είσαι σε δύσκολη φάση ζωής.

.

Αν θες να φύγεις από αυτήν την κατάσταση πρέπει να συγκεντρωθείς να κρατηθείς καθαρός και έτσι θα ξεφύγεις. Χρειάζεται να κρατηθείς fit πνευματικά και σωματικά και να συγχωρέσεις το παρελθόν σου και τον εαυτό σου. Γιατί κάτι από εκεί φταίει που έφτασες στο σημείο αυτό. Αν δεν συγχωρέσεις δεν μπορείς να προχωρήσεις.”

.

Βασιλική Μπούμπα,

Κοινωνική Λειτουργός, “IASIS | AT HOME”, ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ

.