ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

«Προσφέρω»

Με την Αθηνά Γιόγιακα

Ραντεβού στο Πρώτο Πρόγραμμα κάθε Σάββατο, στις 15:00, για ένα ενημερωτικό ταξίδι στον όμορφο κόσμο της προσφοράς

Η εκπομπή «Προσφέρω», που μεταδίδεται σε πανελλαδικό δίκτυο από το Πρώτο Πρόγραμμα κάθε Σάββατο στις 15:00 και αναμεταδίδεται από τη Φωνή της Ελλάδας για τους Έλληνες σε όλο τον κόσμο, δίνει βήμα σε εθελοντικές πρωτοβουλίες και φορείς που με τη δράση τους προσφέρουν στην κοινωνία αλλά και στη χώρα συνολικά.

Η θεματολογία της εκπομπής καλύπτει όλους τους τομείς δράσης κοινωνικής προσφοράς, όπως η υγεία, η εκπαίδευση, ο πολιτισμός και το περιβάλλον.

Επιδίωξη της εκπομπής είναι να ενημερώνει και να ευαισθητοποιεί το κοινό για θέματα κοινωνικής προσφοράς και να το φέρνει σε επαφή με τη φιλοσοφία και την κουλτούρα του εθελοντισμού.

Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021, στις 15:00 
H ΙΑΣΙΣ ΑΜΚΕ στην εκπομπή «Προσφέρω»

Νίκος Μπαλτάς, συνιδρυτής, μέλος Δ.Σ. και γενικός διευθυντής της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας ΙΑΣΙΣ είναι προσκεκλημένος της Αθηνάς Γιόγιακα στην εκπομπή «Προσφέρω», που μεταδίδεται το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021, στις 15:00, από το Πρώτο Πρόγραμμα και τη Φωνή της Ελλάδας.

κ. Μπαλτάς συζητά για το στίγμα, τα στερεότυπα και τις προκαταλήψεις που σχετίζονται με τις ψυχικές ασθένειες, καθώς και τις σταθερές δομές φροντίδας της ΙΑΣΙΣ ΑΜΚΕ, όπου παρέχονται εξατομικευμένες υπηρεσίες ψυχικής υγείας. Μιλά για το πρόγραμμα «Παρέμβαση στην Κοινότητα», που δημιουργεί ένα πλέγμα υποστήριξης μέσα από κατ’ οίκον επισκέψεις σε ηλικιωμένους και άτομα με αναπηρία.

Παρουσιάζει τη Fabric Republic, ένα καινοτόμο και ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης πλεονάζοντος ρουχισμού, το οποίο εστιάζει στις κοινωνικές ανάγκες του σήμερα, στη βιωσιμότητα και την αειφόρο ανάπτυξη, καθώς και το εκπαιδευτικό κέντρο Edify Centre, που με καινοτόμους και διαδραστικούς τρόπους εκμάθησης υλοποιεί μεταξύ άλλων εταιρικά εκπαιδευτικά προγράμματα με έμφαση στο πεδίο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

Επίσης, αναφέρεται στη δομή φιλοξενίας Ευρωπαίων εθελοντών της ΙΑΣΙΣ ΑΜΚΕ καθώς και την εφαρμογή εθελοντισμού Connect Your City, ένα application διαθέσιμo δωρεάν για όλους, όπου κάθε χρήστης μπορεί να δει τις εθελοντικές δράσεις της περιοχής του, να συμμετέχει ανάλογα με τη διαθεσιμότητά του, να κερδίζει πόντους και να συμμετέχει σε διαγωνισμούς, προωθώντας παράλληλα το αίσθημα της προσφοράς.

Τέλος, η Ειρήνη Καπελώνη, υπεύθυνη Δημόσιων Σχέσεων και έφορος Δ.Σ. του Πανελλήνιου Σωματείου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρίες «Ο ΕΡΜΗΣ», μιλά για τις χριστουγεννιάτικες δράσεις του σωματείου που από το 1988 παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες στα ΑμεΑ και τις οικογένειές τους, καθώς και για τα μελλοντικά σχέδια του «ΕΡΜΗ».


Επιμέλεια-παρουσίαση εκπομπής: Αθηνά Γιόγιακα

Info

Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021, ώρα 15:00

Εκπομπή: «Προσφέρω»

ΙΑΣΙΣ Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία – Νίκος Μπαλτάς, συνιδρυτής, μέλος Δ.Σ. και Γενικός Διευθυντής

Live Streaming: webradio.ert.gr/proto

webradio.ert.gr/i-foni-tis-elladas/

Facebook: www.facebook.com/protoprogramma.ert

www.facebook.com/voiceofgreece.ert