Αθήνα, 28/07/2023
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

.

Η ΑΜΚΕ ΙΑΣΙΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΗ ΡΟΔΟ

.

Με συστηματικές και στοχευόμενες δράσεις παροχής πρώτων βοηθειών ψυχικής υγείας και ειδών πρώτης ανάγκης στα χωριά που εξακολουθούν να δοκιμάζονται από τις καταστροφικές πυρκαγιές της Ρόδου συνεχίζει την κινητοποίηση, το κλιμάκιο της 5μελούς ομάδας ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών της ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ σε συνεργασία με την Ομοσπονδία ΑΡΓΩ.

.

Ο Αντιδήμαρχος Γεώργιος Τριάντος και το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ρόδου με Παράρτημα Ρομά, ανοίγουν δίαυλο συνεργασίας με την ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ, ώστε να υποστηριχτούν οι συμπολίτες μας από τις πληγείσες περιοχές της φωτιάς.

.

Παράλληλα μέλη του κλιμακίου επισκέπτονται καθημερινά τα χωριά που επλήγησαν, πρωινές και απογευματινές ώρες, παρέχοντας ψυχοκοινωνική στήριξη στους κατοίκους πόρτα-πόρτα.

.

Κοινός παρανομαστής της δράσης είναι ο απόλυτος σεβασμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας κατά τη συναλλαγή με πολίτες που αξιώνουν και αξίζουν σεβασμό και που καλούνται να διαχειριστούν τόσο το πρώτο σοκ της καταστροφής των περιουσιών τους, όσο και το ισχυρό πλήγμα να μένουν ξαφνικά μακριά από τα σπίτια τους. Η δράση μας εστιάζει σε δυο άξονες α) τη διάγνωση και καταγραφή των αναγκών και προώθηση τους σε αρμόδιους κρατικούς φορείς και εθελοντικές οργανώσεις, μέσω της συγκρότησης ενός ενιαίου δικτύου παρέμβασης αλλά και β) τη συστηματοποίηση ενός πλάνου (επόμενης ημέρας) με σκοπό να ενδυναμωθεί κάθε πολίτης εστιαζόμενος στην ελπίδα, τη συνέχεια, έπειτα από τη διεργασία των πρώτων δύσκολων συναισθημάτων που το κλιμάκιο των ειδικών καλείται αυτές τις ώρες σε αυτή την πρώτη φάση να ανακουφίσει.

.

Τέλος αν εσείς ή κάποιος που γνωρίζετε χρειάζεται υποστήριξη μπορείτε να απευθυνθείτε στο 6988596459 ενώ μπορείτε να καλείτε 24 ώρες το 24ωρο στη Γραμμή Βοήθειας 10306.