Εικόνα που περιέχει σχεδίαση Περιγραφή που δημιουργήθηκε αυτόματα

📍 Θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε μια Διαδικτυακή Εκπαίδευση με θέμα την ενδυνάμωση των ψηφιακών δεξιοτήτων, των νέων με αναπτυξιακές δυσκολίες μέσα από την κατασκευή εκπαιδευτικού υλικού αφιερωμένου στους ίδιους τους επαγγελματίες που δουλεύουν με την ομάδα στόχου. Το εκπαιδευτικό υλικό έχει κατασκευαστεί στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος “AMEDY”, ένα δίχρονο Ερευνητικό-Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα, στο οποίο το τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης υλοποίησε και ολοκλήρωσε στο πέρας των τελευταίων δύο χρόνων.

 

📍Απευθύνεται σε: εθελοντές, επαγγελματίες, σπουδαστές του ανθρωπιστικού πεδίου, σύμβουλους, εκπαιδευτές, εκπαιδευτικούς.

 

📍 Οι εκπαιδευτικοί στόχοι είναι :

 1. Απόκτηση βασικών γνώσεων σχετικά με την ψηφιοποίηση, βασικές ψηφιακές δεξιότητες, και σωστή χρήση και αξιοποίηση διαδικτυακών μέσων.
 2. Ανάπτυξη γνώσεων και δεξιοτήτων σχετικά με την πρακτική χρήση ψηφιακού περιεχομένου ή συσκευών και εφαρμογών που μπορούν να αξιοποιηθούν σε επαγγελματικά περιβάλλοντα.
 3. Ενημέρωση για ενδείξεις σχετικά με τους πιθανούς κινδύνους του ψηφιακού κόσμου.
 4. Ανάπτυξη της αυτοπεποίθησης και τεχνογνωσίας σχετικά με τη χρήση ψηφιακών εφαρμογών στην καθημερινή εργασία.

 

📍 Τα 3 Διαδικτυακά μαθήματα καλύπτουν τις θεματικές:

 1. Χρήση Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης
 2. Προκλήσεις και Κίνδυνοι στον Ψηφιακό κόσμο
 3. Δημιουργικότητα και Ενεργή Συμμετοχή

 

📍 Η διάρκεια της Πιλοτικής θα είναι :

👉 Συνολικά 6 εβδομάδες

👉 2 εβδομάδες ανά ενότητα

👉 2 ώρες ανά εβδομάδα

 

📍 Tι δυνατότητες θα έχετε μέσα από την εκπαίδευση;

– Στην αρχή της κάθε ενότητας θα καταγράφετε τις προσδοκίες σας.

– Η εκπαίδευση ξεκινάει με το θεωρητικό και συνεχίζει με το πρακτικό σκέλος, μέσα από ένα σύνολο αρχείων, εκ των οποίων τα περισσότερα είναι διαθέσιμα και σαν pdf αρχεία.

– Μετά το τέλος της κάθε ενότητας θα μπορείτε να καταγράφετε και οι ίδιοι τις σκέψεις σας και τις απόψεις σας και να έχετε μια προσωπική επαφή με τους εξειδικευμένος εκπαιδευτές της ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ.

– Η εκπαίδευση είναι δωρεάν.

 

Η πλατφόρμα είναι σε πιλοτική φάση οπότε χρειαζόμαστε την αξιολόγησή σας με σκοπό τη καλύτερη δυνατή βελτίωση του προγράμματος και των παρεχόμενων εξ’αποστάσεως υπηρεσιών που προσφέρουμε!

📍 Γλώσσα διεξαγωγής: Ελληνικά

📍 Τι θα κερδίσετε από αυτή την εκπαίδευση :

 • Πιστοποιητικό από το Πρόγραμμα AMEDY το οποίο σας αποδίδει μονάδες ECVET ! (Για περισσότερα σχετικά με το τι είναι το ECVET, check here).
 • Βεβαίωση Παρακολούθησης από την ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ.

 

Σημαντική σημείωση : Για να παρακολουθήσετε τα μαθήματα θα πρέπει να φτιάξετε Προφίλ εδώ

 

Επίσης, σημαντικό είναι ότι για αρχή η διαδικασία του μαθήματος θα είναι η εξής :

 • Η πρώτη ενότητα του μαθήματος θα πρέπει να ολοκληρωθεί την πρώτη εβδομάδα.
 • Η δεύτερη ενότητα, την δεύτερη εβδομάδα.

 • Η έκτη ενότητα, την έκτη εβδομάδα.

 

Για να δηλώσετε συμμετοχή, συμπληρώστε τη φόρμα, και εντός των επόμενων εβδομάδων θα σας ενημερώσουμε για τα επόμενα βήματα :

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd7kAOUuerc8fXM2x5CH7bAnvziSbXgKK-KFNcBITDSYmAA7w/viewform

 

📍 Το Ευρωπαϊκό-Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Erasmus+ ΚΑ2 AMEDY (Active Media Education for Disabled Youth) με Αριθμό Προγράμματος 2018-3-DE04-KA205-017101, ασχολείται με τις προκλήσεις και τους κινδύνους του ψηφιακού κόσμου για τους νέους με αναπτυξιακές αναπηρίες και με τις απαιτήσεις των επαγγελματιών που εργάζονται με αυτή την ομάδα-στόχο. Ως εκ τούτου, ο στόχος του έργου είναι να υποστηρίξει τους νέους να ενημερωθούν σχετικά με τα σύγχρονα μέσα ενημέρωσης, κοινωνικής δικτύωσης και τεχνολογίας. Καθώς η ευρωπαϊκή κοινωνία γίνεται όλο και πιο ψηφιακή, το πρόγραμμα έχει ως στόχο να εξουδετερώσει το ψηφιακό χάσμα, ιδιαίτερα στη μετά COVID-19 εποχή, όπου οι απαιτήσεις για τη διαχείριση ψηφιακών μέσων έχει πολλαπλασιαστεί. Έμφαση δίνεται σε μια προσέγγιση ενδυνάμωσης των νέων, όσον αφορά τις ψηφιακές ευκαιρίες και προκλήσεις που αφορούν την προσωπική και επαγγελματική τους ανάπτυξη και την ενεργό συμμετοχή τους στην κοινωνία.

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα:

https://project-amedy.eu/index.cfm/lang

 

Εικόνα που περιέχει σχεδίαση Περιγραφή που δημιουργήθηκε αυτόματα