🚨 ΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ, ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ 🚨

Με συστηματικές και στοχευόμενες δράσεις παροχής πρώτων βοηθειών ψυχικής υγείας και ειδών πρώτης ανάγκης στα χωριά που εξακολουθούν να δοκιμάζονται από τις καταστροφικές πυρκαγιές της Βόρειας Εύβοιας συνέχισε την κινητοποίηση του, χθες Τρίτη 10 Αυγούστου, το κλιμάκιο της 20μελούς ομάδας ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών της ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ, της Πρότυπης Εταιρείας Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Αρωγής (Π.Ε.Ψ.Υ.κΚ.Α.), της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος, ΕΠΑΨΥ και ΠΕΨΑΕΕ σε συνεργασία με την Ομοσπονδία ΑΡΓΩ.

Η ομάδα επισκέφθηκε μόνο χθες 110 οικογένειες στους δήμους Λίμνης Εύβοιας, Άγιας Άννας , Αιδηψού και Κερασίας. Ταυτόχρονα μέλη της ομάδας ειδικών επιστημόνων εξυπηρετούν καθημερινά από το πρωί μέχρι το βράδυ ανάγκες πολιτών στον τοπικό σταθμό που έχει εκτάκτως στηθεί στο Κύμα των Λουτρών Αιδηψού. Παράλληλα μέλη του κλιμακίου επισκέπτονται καθημερινά πολίτες που έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, πόρτα- πόρτα στα ξενοδοχεία της περιοχής.

Σήμερα επισκεπτόμαστε τους οικισμούς Αχλάδι, τα καταλύματα της Αιδηψού, το Δήμο Αγίας Άννας, το Δήμο Λίμνης Εύβοιας όπου δημιουργείται τοπικός σταθμός εξυπηρέτησης και παροχής υπηρεσιών ψυχικής υγείας στο δημοτικό σχολείο της περιοχής.

Κοινός παρανομαστής όλων των συνεργαζόμενων φορέων της δράσης είναι ο απόλυτος σεβασμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας κατά τη συναλλαγή με πολίτες που αξιώνουν και αξίζουν σεβασμό και που καλούνται να διαχειριστούν τόσο το πρώτο σοκ της καταστροφής των περιουσιών τους, όσο και το ισχυρό πλήγμα να μένουν ξαφνικά μακριά από τα σπίτια τους. Έτσι λοιπόν αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες των συνανθρώπων μας, η παρέμβαση μας δεν περιορίζεται μόνο στην παροχή τροφής (σε συνεργασία με το κοινωνικό παντοπωλείο της περιοχής), στην παροχή φαρμάκων (μέσω διασύνδεσης με εθελοντές και φαρμακοποιούς) και ειδών ρουχισμού (μέσω της Fabric Republic που ακολουθεί απολύτως το μοντέλο βιώσιμης και κυκλικής οικονομίας), αλλά εστιάζει και σε δυο επιπλέον άξονες
👉🏻τη διάγνωση και καταγραφή των αναγκών και προώθηση τους σε αρμόδιους κρατικούς φορείς και εθελοντικές οργανώσεις, μέσω της συγκρότησης ενός ενιαίου δικτύου παρέμβασης
👉🏻τη συστηματοποίηση ενός πλάνου (επόμενης ημέρας) με σκοπό να ενδυναμωθεί κάθε πολίτης εστιαζόμενος στην ελπίδα, τη συνέχεια, έπειτα από τη διεργασία των πρώτων δύσκολων συναισθημάτων που το κλιμάκιο των ειδικών καλείται αυτές τις ώρες σε αυτή την πρώτη φάση να ανακουφίσει.

Αν εσείς ή κάποιος που γνωρίζετε χρειάζεται βοήθεια μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους εξής τρόπους:
📍28ης Οκτωβρίου, Λουτρά Αιδηψού
📞 6982863576