Επίσκεψη αγάπης πραγματοποίησε την Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2019, παραμονή Χριστουγέννων, ο π.Μάριος Μακρίδης, εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Βασιλείου και Αγίου Κοσμά του Αιτωλού Νέας Φιλαδελφείας, στο οικοτροφείο και την μονάδα ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ Αγίου Κοσμά Νέας Φιλαδελφείας.

Το άγρυπνο ενδιαφέρον του π.Μάριου για τους ψυχικά ασθενείς συνανθρώπους μας συνόδεψαν με την έμπρακτη αγάπη τους η ιατρός Αναστασία Πασχίδη, η πολ. μηχανικός Ευτυχία Μπίνα, ο συνταξιούχος δημοσίου Νικόλαος Ηλιόπουλος, η επιχ/τιας Σταυρούλα Μεταξά, η κ.Ελευθερία Σχίζα και ο φοιτητής βιολογίας Παναγιώτης Δούκας, οι οποίοι αγκάλιασαν με ζέση την πρωτοβουλία του πατέρα Μάριου και εφαρμόζοντας την ευαγγελική ρήση: “ἐπείνασα γὰρ καὶ ἐδώκατέ μοι φαγεῖν, ἐδίψησα καὶ ἐποτίσατέ με, ξένος ἤμην καὶ συνηγάγετέ με, γυμνὸς καὶ περιεβάλετέ με, ἠσθένησα καὶ ἐπεσκέψασθέ με, ἐν φυλακῇ ἤμην καὶ ἤλθετε πρός με.” (Ματθ. κε΄, 31-46), προσέφεραν στους οικότροφους δώρα, γλυκά και πολλά χαμόγελα.

Μέσα στο κατανυκτικό αυτό κλίμα αγάπης και προσφοράς, που συνοδευόταν από χριστουγεννιάτικα κάλαντα και τραγούδια ο π. Μάριος Μακρίδης συνεχάρη την πρόεδρο της κοινωνικής δομής κ. Μαρία Σαρρή–Ηλιάκη, τους ιατρούς, νοσηλευτές, κοινωνικούς λειτουργούς και όλο το προσωπικό για την πολύτιμη αρωγή που προσφέρουν καθημερινά στους ασθενείς αδερφούς μας και τους ευχήθηκε «το αστέρι της Βηθλεέμ να φωτίζει την πορεία του θεάρεστου έργου τους και η θεραπευτική Χάρις του Κυρίου να σκεπάζει τη δική τους φάτνη».

Επίσης, ο π. Μάριος τους ευχαρίστησε για την θερμή φιλοξενία, δεσμεύτηκε για περισσότερες δράσεις αγάπης και ευχήθηκε σε όλους «Ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός, η όντως ΑΓΑΠΗ, να πληρώνει την καρδιά όλων με την ειλικρινή Εκείνου αγάπη ως αντίβαρο στον ατομισμό που κατακυριεύει την εποχή μας. Άλλωστε είναι ο μόνος τρόπος για να πλησιάσουμε τον συνάνθρωπό μας και τον Θεό μας».

 

Το μυστήριο του Ιερού ευχελαίου τέλεσε την 16η του μηνός Δεκεμβρίου 2019 ο ιερέας π. Μάριος Μακρίδης, εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Κοσμά του Αιτωλού Νέας Φιλαδελφείας της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας & Φιλαδελφείας στη μονάδα ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης Άγιος Κοσμάς της ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ.

Στο μυστήριο συμμετείχαν οι φιλοξενούμενοι της κοινωνικής δομής, το προσωπικό & η πρόεδρος κ. Μαρία Σαρρή-Ηλιάκη όπου σύσσωμοι συμπροσευχήθηκαν για την ίαση των ψυχών & των σωμάτων τους.

Ο εφημέριος πατέρας Μάριος αφού έχρισε τους παρευρισκομένους δια του Αγίου ελαίου, μίλησε για την αξία και τη διττή σημασία του μυστηρίου & ευχήθηκε ολόψυχα σε όλους να έχουν πάντα υγεία.