Όταν χρησιμοποιούμε Pyssla χάντρες για απασχόληση, και οι δύο πλευρές του εγκεφάλου μας λειτουργούν ταυτόχρονα. Είναι μια λογική και δημιουργική δραστηριότητα, και επομένως φανταστική για τον νου.

Είναι μια ευχάριστη δραστηριότητα που βοηθάει στον οπτικό-κινητικό συντονισμό και των έλεγχο των δαχτύλων. Ενεργοποιεί το άτομο, τονώνει τη φαντασία του, οξύνει την προσοχή, την αντιληπτική ικανότητα και την συγκέντρωσή του. Βοηθάει το άτομο να χαλαρώσει, καθώς το μυαλό του εστιάζει στη διεργασία.

Επειδή πραγματοποιείται στο πλαίσιο της ομάδας, ενισχύεται η συνεργασία και η αλληλοβοήθεια μεταξύ των μελών, .όπως επίσης και η ανταλλαγή ιδεών για επιλογές χρωμάτων και σχεδίων.

 

Καλλιεργείται δε η υπομονή και η επιμονή για την ολοκλήρωση του έργου όπως και η αφοσίωση σε αυτό. Δίνεται επιπλέον η δυνατότητα εκμάθησης ενός εύκολου και δημιουργικού έργου που μπορεί να γίνει και επαγγελματική συνήθεια εφόσον αυτό είναι επιθυμητό. Μέσω των pyssla χαντρών θα φτιάξουμε σουβέρ, σκουλαρίκια, μαγνητάκια και άλλα ήδη που θα μπορέσουν να προσφερθούν ως δώρο από τα ίδια τα μέλη σε μια ομάδα που θα επιλέξει η ίδια, έτσι όλη αυτή η δραστηριότητα θα έχει και έναν ευγενή σκοπό προσφοράς σε κάποιον που δεν γνωρίζουμε.

 

Αλπέρτη Ιωάννα, Επιστημονικά Υπεύθυνη Ψυχολόγος, ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Ιωάννα Αλπέρτη στο [email protected]