Η Νάσια Παραδείση, Ψυχολόγος της ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ συγκέντρωσε και σου προτείνει 15 τρόπους για να περάσεις δημιουργικό χρόνο στο σπίτι:

 1. Ευκαιρία για restart. Δες όλη την κατάσταση σαν αναπροσαρμογή της ζωής σου. Ευκαιρία να βάλεις σε τάξη ότι σε απασχολούσε και δεν είχες χρόνο να το διαχειριστείς!
 2. Ευκαιρία για ανάπαυση. Δεν είχες χρόνο μέχρι τώρα λόγω των ρυθμών της ζωής σου να πάρεις έναν μεσημεριανό ύπνο; Ή να κοιμηθείς μια ώρα παραπάνω το πρωί; Ε τώρα  την έχεις! Εκμεταλλεύσου τη!
 3. Ήθελες καιρό να διαβάσεις αυτό το βιβλίο ή να ξεκινήσεις τη σειρά που σου λένε όλοι να δεις; Τώρα είναι η ώρα σου!
 4. Ώρα για περιποίηση! Μπορεί τα κέντρα αισθητικής να είναι κλειστά, όμως έχεις την ευκαιρία να βάλεις εκείνη τη μάσκα προσώπου, να κάνεις το μπάνιο σου με την μορφή ιεροτελεστίας και γενικά να περιποιηθείς το σώμα και τα μαλλιά σου!
 5. Ευκαιρία για αναδιάταξη σπιτιού! Τακτοποίησε ντουλάπες , συρτάρια, τα οποία έχεις να τα αγγίξεις καιρό! Πέτα παλιά πράγματα και νιώσε δημιουργικός αναπροσαρμόζοντας τον χώρο σου!
 6. Καθαριότητα!  Έχεις κάμποσο καιρό να πλύνεις τις κουρτίνες, τα καλύμματα του καναπέ; Ε τώρα δεν υπάρχει δικαιολογία! Κάνε το σπίτι σου να λάμψει
 7. Μίλα με τις ώρες με τους φίλους σου! Δεν σε εμποδίζει τίποτα !
 8. Πέρνα χρόνο με τα παιδία σου ή με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς σου! Γυρνούσες κουρασμένος από την δουλειά και δεν προλάβαινες να περάσεις χρόνο με τα παιδία σου ; Τώρα έχεις όλη μέρα να παίξεις μαζί τους και να τους αφιερώσεις χρόνο.
 9. Γίνε δημιουργικός! Δοκίμασε νέες συνταγές ή  αν δεν το έχεις με τη μαγειρική, ευκαιρία να δοκιμάσεις τις μαγειρικές δυο δυνατότητες και να πειραματιστείς! Τόσο καιρό έτρωγες κρύο φαγητό στα ταπεράκια; Τώρα ζεστό κατευθείαν από τον φούρνο! Τι καλύτερο;
 10. Μάθε νέα πράγματα! Ξεκίνα ένα σεμινάριο e- learning, ή μια ξένη γλώσσα! Μην αφήσεις το μυαλό σου να αδρανήσει.
 11. Δούλεψε από το σπίτι! Αυτό θα σε κάνει όχι μόνο να νιώθεις άνετα αλλά θα σε μάθει να οργανώνεις τον χρόνο σου και την δουλεία σου καλύτερα!
 12. Αθλήσου ! Κι όμως  μέσα στο σπίτι μπορείς να κάνεις ένα πλήρες ασκησιολόγιο.! Συμβουλέψου τον γυμναστή σου ή γιατί όχι και online προγράμματα γυμναστικής !
 13. Νιώσε την δύναμη της αλληλεγγύης! Το να βοηθάμε ο ένας τον άλλον είναι η δύναμή μας!
 14. Μαθαίνουμε να εκτιμάμε την καθημερινότητά μας. Επομένως όταν  η ζωή μας επιστρέψει στους φυσιολογικούς της ρυθμούς εμείς θα είμαστε εντελώς διαφορετικοί καθώς θα έχουμε μάθει να αναγνωρίζουμε την αξία όσων μέχρι τώρα θεωρούσαμε δεδομένα!
 15. Παρακολούθησε  τις περιβαλλοντικές εξελίξεις , την μείωση των ρύπων και αναλογίσου μήπως αυτή είναι μια ευκαιρία για αν στοχασμό σχετικά με την στάση μας προς το περιβάλλον;