🚨 ΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ, ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ 🚨

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίστηκε για τρίτη ημέρα, χθες Τρίτη 10/8 η δράση ψυχικής στήριξης και προμήθειας ειδών πρώτης ανάγκης στους πληγέντες των πυρκαγιών της Εύβοιας, υπό την καθοδήγηση της Ομοσπονδία Φορέων Ψυχικής Υγείας Αργώ .

Το κλιμάκιο αποτελούμενο από επαγγελματίες Ψυχικής Υγείας της ΑΜΚΕ ΙΑΣΙΣ, της @ΠΕΨΑΕΕ , της ΠΕΨΥκΚΑ, της Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π.Σακελλαρόπουλος και της ΚΣΔΕΟ ΕΔΡΑ και Ε.Π.Α.ΨΥ εξυπηρέτησε τις ανάγκες περισσοτέρων των 150 πολιτών.

Ειδικότερα, οι επαγγελματίες επισκέφθηκαν τον Δήμο Λίμνης Ευβοίας πραγμαποιήσαν συναντήσεις με τοπικούς φορείς στο Δημοτικό Σχολείο, ώστε να στηθεί σταθμός παροχής πρώτων βοηθείων, τον Δήμο Αγίας Αννας όπου με τη συνδρομή μελών φορέων κατεγράφησαν οι ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί μετά την καταστροφική πυρκαγιά στην περιοχή ενώ μέλη του κλιμακίου βρέθηκαν στα χωριά Αχλάδι, Κερασιά και Κοκκινομηλιά, στα οποία πραγματοποίησαν κατ ιδίαν συνεδρίες με πολίτες που επλήγησαν.

Ταυτόχρονα καταγράφηκαν οι σοβαρές ζημιές που έχουν προκληθεί σε 19 σπίτια του οικισμού Αχλάδι ( 3 έχουν καεί ολοσχερώς) και παρασχέθηκαν είδη πρώτης ανάγκης. Ανάλογη είναι και η εικόνα που αντιμετωπίσαμε στην Κοκκινομηλιά, όπου το κλιμάκιο επισκέφθηκε για δεύτερη συνεχή μέρα.

Αυτές τις ώρες πέραν της παροχής βοήθειας και την καταγραφή αναγκών, προτεραιότητα για τη δράση παρέμβασης είναι η παγίωση ενός συστηματοποιημένου δικτύου υποστήριξης μέσω από την επαφή και την διασύνδεση όλων των εμπλεκόμενων φορέων και πολιτών.
Σε αυτό το πλαίσιο, η χθεσινή παρέμβαση στο πεδίο αποτύπωσε την ανάγκη για συλλογή μπαταριών, βενζίνης, φακών, γεννητριών και ζωοτροφών που συλλέγονται στο Δήμο Αγίας Άννας.

Επιπλέον ο Δήμος Ιστιαίας έθεσε σε ισχύ την τηλεφωνική γραμμή 2226-350010, στην οποία μπορούν να απευθύνονται οι πληγέντες.Τέλος κατόπιν επικοινωνίας με κλιμάκιο της Πυροσβεστικής εστάλη φαρμακευτικό υλικό της σε ψυχιατρικό περιστατικό των φλεγόμενων Ελληνικών.

Σήμερα, Τετάρτη 11 Αυγούστου η παρέμβαση συνεχίζεται στις κοινότητες Ροβιές, Κοκκινομηλιά και Κερασιά καθώς και στα ξενοδοχεία της Αιδηψού, με τη μέθοδο επίσκεψης πόρτα- πόρτα.

Για να βοηθήσετε μπορείτε να καλέσετε στο 698 2863576

Κάνουμε έκκληση για συγκέντρωση των εξής ειδών πρώτης ανάγκης:
• Παιδικά – εφηβικά ρούχα (ηλικίας 10 -17 ετών)
• ανδρικά & γυναικεία καλοκαιρινά
• καινούργια εσώρουχα και κάλτσες.

Σημεία Συγκέντρωσης :
📌 Πολυβίου Δημητρακοπούλου 18, Άνω Πατήσια
📌 Βασιλέως Αλεξάνδρου 8, Νέα Φιλαδέλφεια

Εκτός Αττικής:
📌 EarthHub Greece, Μαζαράκη 24Β, Αλεξανδρούπολη – Τηλ.: (+30) 25510 80297 & 699 443 5876)
📌 Καταστήματα LAPIN HOUSE

Ώρες συλλογής :
 Καθημερινά: 09:00 – 18:00

Όλα τα είδη που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν στους πυρόπληκτους στην Βόρεια Εύβοια καθώς και στην υπόλοιπη Ελλάδα όπου υπάρχουν καταγεγραμμένες ανάγκες.

Τέλος αν εσείς ή κάποιος που γνωρίζετε χρειάζεται υποστήριξη μπορείτε να απευθυνθείτε στο Κύμα, παράλληλα τα κλιμάκια των φορέων θα βρίσκονται σε χωριά του Νομού Εύβοιας ώστε να καταγράψουν τις ανάγκες ενώ μπορείτε να καλείτε 24 ώρες το 24ωρο στη Γραμμή Βοήθειας 103 06.