fbpx

Connect Your: City Our Story

Δημοσιευμένο από ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ, Κατηγορία: Νέα,

CONNECT YOUR CITY

Μπορεί οι απαιτήσεις και οι ρυθμοί της σύγχρονης εποχής να είναι πολλές και μεγάλες, αλλά ενέργεια και η διάθεσή μας είναι ακόμα μεγαλύτερες. Έτσι η οικογένεια μας πολλαπλασιάστηκε και από Connect Athens έγινε Connect Your City.
Ποιο όμως είναι το πραγματικό μας κίνητρο και τι μας δίνει δύναμη;
Φυσικά, οι δυσκολίες της σημερινής εποχής και οι επιπτώσεις που έχει η οικονομική κρίση στη νέα γενιά, είναι αναμφισβήτητες. Είναι εμφανείς σε τομείς όπως η ψυχική υγεία, η προσωπική ανάπτυξη και κατ’ επέκταση η επαγγελματική αποκατάσταση. Επιπλέον, η ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας και η λογική της έτοιμης λύσης αφαιρεί την κριτική σκέψη, ανάλυση και τη δημιουργική ανεύρεση λύσεων. Επιπλέον, τα social media τείνουν τελικά να αποξενώνουν τους νέους από το οικογενειακό και κοινωνικό τους περιβάλλον, καθιστώντας την ανθρώπινη επαφή και αλληλεπίδραση πιο αναγκαία από ποτέ. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε νεαρότερες ηλικίες έχει παρατηρηθεί ότι η μόνη πραγματικότητα που έχουν μάθει να έρχονται σε επαφή είναι η εικονική, με αποτέλεσμα να μην είναι ανοιχτοί σε οτιδήποτε νέο και διαφορετικό.

Για τους παραπάνω λόγους, λοιπόν, στο Connect Your City, προσπαθούμε να δώσουμε κίνητρα και χώρο για δημιουργία. Κάθε δράση είναι σχεδιασμένη και προσαρμοσμένη στις ανάγκες των ανθρώπων που την παρακολουθούν και αφορούν μία πληθώρα διαφορετικών δράσεων και προγραμμάτων που καλλιεργούν το σώμα, το πνεύμα, τη φύση, το πολιτισμό και την κουλτούρα. Κάθε νέος μπορεί να αναπτύξει, σχεδιάσει, οργανώσει και υλοποιήσει τις ιδέες του, ενώ ταυτόχρονα μπορεί να απολαμβάνει και να μετέχει στις ιδέες των άλλων, ενισχύοντας περαιτέρω την ιδέα της ομάδας, της συνεργασίας, της καινοτομίας και του ανοιχτού διαλόγου. Όλες οι δράσεις που δημιουργούν, συμμετέχουν και υλοποιούν τα μέλη και οι εθελοντές, αντανακλούν τις αξίες που διέπουν το Connect Your City. Μέσα από το δημιουργικό παιχνίδι και τη μη τυπική μάθηση, προωθούνται το αίσθημα της προσφοράς, υπευθυνότητας, δημιουργικότητας, ομαδικότητας, ευελιξίας, ισότητας, ανεκτικότητας και ειλικρίνειας.

Όπως κάθε ενήλικας, έτσι και τα παιδιά του Connect Your City μεγάλωσαν και αυτονομήθηκαν, διατηρώντας πάντα τους στενούς δεσμούς της οικογένειας. Πλέον, το δίκτυο των Youth Center κινείται γύρω από τέσσερις άξονες, ενώ βρήκε σπίτι και στην καρδιά της Ευρώπης τις Βρυξέλλες.

Ας δούμε όμως αναλυτικότερα τις 4 κατευθύνσεις που ακολουθεί το Connect, τους στόχους και την φιλοσοφία γύρω από το moto μας #DareToPlay.

Connect Game:
Αντιμετωπίζοντας το αδιάψευστο φαινόμενο της εποχής μας, την απομόνωση, αποξένωση και αποκοινωνικοποίηση των νέων, το Connect Your City αποφάσισε να δημιουργήσει ένα πρότυπο κοινωνικό παιχνίδι. Ένα παιχνίδι που παίζεται στην γειτονιά και όχι μέσα σε μια συσκευή. Νέοι 16 – 30 ετών συνεργάζονται και συναγωνίζονται μέσα από ποικίλες δοκιμασίες, παίζοντας και ανεβαίνοντας επίπεδα μέσα στο παιχνίδι.
Σώμα, Πνεύμα, Κουλτούρα, Εθελοντισμός… οι παίκτες “ξεκλειδώνουν” όλο και πιο απαιτητικές αλλά και συναρπαστικές δοκιμασίες. Δοκιμασίες με όλο και πιο μεγάλη επίδραση και αντίκτυπο στην κοινωνία αλλά και στον ίδιο τους τον εαυτό!
“Παίζεις για να κερδίσεις, παίζεις για να εξερευνήσεις την πόλη και τα ταλέντα σου και παίζεις για να περάσεις καλά με τους φίλους σου”

Connect Business:

To Job Club αποτελεί μία υπηρεσία του Connect Your City, η οποία υποστηρίζει και ενισχύει ανθρώπους που επιθυμούν να κάνουν τα πρώτα τους βήματα και να εισέλθουν δυναμικά στην αγορά εργασίας και το επιχειρείν. Η μεθοδολογία και τα εργαλεία των εκπαιδευτικών ενοτήτων, αποτελούν ένα ολιστικό μοντέλο υποστήριξης των συμμετεχόντων, προκειμένου ν’ αναζητήσουν, εξερευνήσουν, τολμήσουν, καινοτομήσουν, ρισκάρουν και επιτύχουν.

Connect Culture:

Το Connect Culture φιλοδοξεί να δημιουργήσει στο κέντρο της πόλης ένα χώρο όπου θα είναι η καρδιά των τεχνών για τους νέους καλλιτέχνες αλλά και όσους αγαπούν την τέχνη και την έκφραση: Εικαστικά, comics, artistic installations, χοροθέατρο, θέατρο, καινοτόμα project, capoeira, μαθήματα κρουστών, ραδιοφωνικός σταθμός, μουσικές συναυλίες και πολλά ακόμα.
Τέλος, νέοι δημιουργοί να έρθουν πιο κοντά στην πραγματοποίηση των ονείρων τους, αφού θα υπάρχει η δυνατότητα για coaching από έμπειρους καλλιτέχνες.
Connect Sport:
Μέσα από την διοργάνωση και συμμετοχή σε αθλητικά event, στόχος μας είναι η ψυχαγωγία, η απόκτηση εμπειριών και η ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων. Ταυτόχρονα, συμμετέχουμε σε ευρωπαϊκά προγράμματα για την προώθηση εθελοντικών δραστηριοτήτων στον αθλητισμό, την κοινωνική ένταξη, τις ίσες ευκαιρίες και την ευαισθητοποίηση σχετικά με τη σημασία της σωματικής άσκησης που ενισχύει το ευ ζην. Με το νέο αθλητικό σωματείο Connect και τη διάθεση μας για δράση θέλουμε να ενισχύσουμε την ισότιμη πρόσβαση στον αθλητισμό για όλους.
Σημαντική στήριξη στο έργο μας έχουμε από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και την ΕΘΝΟΑ, με την οποία συνεργαζόμαστε και συμμετέχουμε εθελοντικά στις δράσεις που πραγματοποιεί.
Στο Connect Your City η διαφορετικότητα μας ενώνει, δεν μας απομακρύνει. Μας κάνει πιο δημιουργικούς, πιο παραγωγικούς, πιο μαχητικούς. Με σεβασμό, σε κάθε τι διαφορετικό, με όνειρα, ιδέες, συνεργασία και αλληλεγγύη, οραματιζόμαστε ένα μέλλον που κάθε νέος θα έχει χώρο και φωνή στην κοινωνία.